CHRISTOPHE CHAPLET    "Un tour de chansons"

    

 

     Agenda

      Hieronder vindt u de agenda van de optredens van   

      Christophe Chaplet:

     Torpedo Theater Agenda

      maandag 12 december 2022   20:00uur  €18,00

 

Un spectacle qui laisse place aux textes, un auteur qui s’inscrit dans un temps universel, que nous partageons en commun. Depuis des siècles, Jean de La Fontaine continue de nous captiver et on ne cesse de publier sur un des trésors de la littérature; mais c’est aussi merveille de le lire et de l’ouïr. Quelques aspects de la vie de Jean de La Fontaine et de son œuvre sont évoqués.

Achttien fabels van Jean de La Fontaine, verteld en ingeleid. Ontdek de actuele kracht van deze filosofische, heerlijke en soms ook wrede teksten. In het Frans, met een beetje talenkennis en taalgevoel goed te begrijpen. 
                                        RESERVEREN reserveren@torpedotheater.nl 
                                        Tel : 020 - 4284993

Torpedo Theater Agenda

Nico KNAPPER présente: Chansons !
maandag 28 november 2022   20:00uur   € 12,50

Davine
Ook genoten van het programma van Mathijs van Nieuwkerk en Rob Kemps? In het intieme Torpedo Theater zijn al bijna 25 jaar met regelmaat live chansons te horen, nu in een nieuwe, maandelijkse voorstelling: Nico KNAPPER présente: Chansons! Voor de pauze hanteren we een vertrouwd recept en kunt u zelf kiezen uit chansons à la carte, gezongen door Christophe CHAPLET. Daarna houdt onze kenner bij uitstek Paul ARNOLDUSSEN zijn altijd luisterenswaardige en geestige praatje. Na de pauze zoekt, vindt en presenteert de grand old man van het Franse luisterlied Nico KNAPPER talent van eigen bodem. Vanavond: DAVINE.
In 2012 won Davine het prestigieuze Concours de la Chanson Alliance Française. Daarna kwam haar carrière in een stroomversnelling. Zij toerde door Europa met prachtige Franse klassiekers en bracht haar eerste, succevolle album ‘Davine’ uit. In 2017 volgde het persoonlijke electropop album ‘Renaissance’.  Haar muziek is regelmatig op radio en televisie te horen.


V.l.n.r. Christophe Chaplet, Paul Arnoldussen en Nico Knapper.

Foto Paul Arnoldussen: Hans Frederiks
Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Karin van Ringen Fonds.
RESERVEREN : reserveren@torpedotheater.nl Tel : 020 - 4284993

TORPEDO THEATER maandag 31 oktober 2022
20:00 € 12,50
Nico KNAPPER présente: Chansons! - UITVERKOCHT

  • Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Karin van Ringen Fonds.

    Reserveren aanbevolen - beperkt aantal plaatsen.
    Ook genoten van het programma van Mathijs van Nieuwkerk en Rob Kemps? In het intieme Torpedo Theater zijn al bijna 25 jaar met regelmaat live chansons te horen, nu in een nieuwe, maandelijkse voorstelling: Nico KNAPPER présente: Chansons!
  • Voor de pauze hanteren we een vertrouwd recept en kunt u zelf kiezen uit chansons à la carte, gezongen door Christophe CHAPLET. Daarna houdt onze kenner bij uitstek Paul ARNOLDUSSEN zijn altijd luisterenswaardige en geestige praatje. Na de pauze zoekt, vindt en presenteert de grand old man van het Franse luisterlied Nico KNAPPER talent van eigen bodem - en deze eerste keer zijn dat Diana van der BENT (zang), en Paul den BAKKER (gitaar). Dat Diana met haar stem de luisteraar weet te raken bewijst een nominatie voor een Album of the Year Award in de categorie vocaal (voor hun Franse debuutalbum 'Tout Finit Par Des Chansons').

 

Torpedo Theater

Torpedo theater Amsterdam

Le Chêne et le roseau

di 7 juni 2022

Christophe Chaplet et Thierry Louyat présentent: Le chêne et le roseau.

Dix-huit fables de Jean de La Fontaine. Découvrir le pouvoir d'actualité de ces pièces philosophiques, ravissantes ou cruelles Un spectacle qui laisse place aux textes, un auteur qui s’inscrit dans un temps universel, essentiel, celui que nous partageons en commun, de tout temps et en tous lieux… Depuis des siècles, Jean de La Fontaine continue de nous captiver et on ne cesse de publier sur un des trésors de la littérature, mais c’est aussi une merveille de le lire et de l’ouïr. En forme de préambule et d'intermède, quelques lectures où certains aspects de la vie de Jean de La Fontaine et de son œuvre sont évoqués.

Achttien fabels van Jean de La Fontaine, verteld en ingeleid door Christophe CHAPLET et Thierry LOUYAT. Ontdek de actuele kracht van deze filosofische, heerlijke en soms ook wrede teksten. In het Frans, maar met een beetje talenkennis en/of taalgevoel goed te begrijpen.

https://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/2518/christophe-chaplet-et-thierry-louyat-prsentent-le-chne-et-le-roseau Tickets: reserveren@torpedotheater.nl TEL :020 - 4284993Nieuwe KHL:
zo 29 mei 2022 - KHL SESSIE: CHRISTOPHE CHAPLET

De intieme sfeer die troubadour Christophe Chaplet weet te creëren tijdens zijn optredens is gemaakt voor de Nieuwe KHL. Christophe is meer dan een chansonnier die het werk van Brel, Brassens, Gainsbourg en Ferré weet te vertolken alsof je een concert van deze grootheden zelf bijwoont. Hij is bovenal met hart en ziel een troubadour en verhalenverteller die zijn publiek op ontdekkigsreis meeneemt in de grote schatkist die het Franse chanson rijk is. Hij won dan ook niet voor niets de Prix du public tijdens het Concours de la Chanson van de Alliance Francaise.
In dit speciaal voor de Nieuwe KHL samengestelde programma neemt Christophe u mee op een reis met liedjes over Parijs. Met liedjes van Béard, Bruand, Dutronc, Ferré, Gainsbourg, Lapointe, Montand, Mouloudji en Trénet.
Zondag 29 mei 2022
16.00h
https://denieuwekhl.nl/?page_id=142
Tickets: https://denieuwekhl.stager.nl/web/tickets/111086803Sauvage:
15 mei 2022  
Un Tour De Chansons -
Christophe & Marie Chaplet

Een voorstelling met de mooiste Franse chansons van Aznavour, Barbara, Brel, Brassens, Bruand, Zaz op het menu en à la carte.
Zondag 15 mei 2022
15.00h - 17.00h
€11,20
Tickets: https://www.eventbrite.nl/e/un-tour-de-chansons-christophe-marie-chansons-tickets-324169127587
 Torpedo theater voorstelling:
13 mei 2022 - Marie Chaplet Chante

Marie CHAPLET zingt haar favoriete chansons van toen en van nu. In 2016 won ze de publieksprijs Concours de la Chanson Alliance Française. Ze wordt begeleid door haar vader Christophe CHAPLET op gitaar.

Vrijdag 13 mei 2022
16.00h 
€12,50 

https://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/2479/marie-chaplet-chante
Tickets: reserveren@torpedotheater.nl
020 - 4284993


Torpedo theater voorstelling:

Salon des Chansons: Boris Vian

Maandag 26 oktober 2020 20.00u
Waar: Coronaproof bij Salon De IJzerstaven, Bickersgracht 10, Amsterdam

Maandelijks chansonprogramma, gepresenteerd door Christophe CHAPLET.        Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN

Vandaag: Christophe CHAPLET en Machteld VAN DER GAAG zingen Boris VIAN (1920-1959), en onder anderen Serge Reggiani, Juliette Gréco, Nana Mouskouri, Yves Montand, Magali Noël en Henri Salvador gingen hen voor. Serge Gainsbourg verklaarde dat het zien van Boris Vian op toneel hem geïnspireerd had bij het schrijven van liederen. Vian stierf jong maar liet een indrukwekkend oeuvre na, waarvan Le déserteur (Welterusten, meneer de president) het bekendst is geworden. 

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer nu via reserveren@torpedotheater.nl of 020-4284993. 

Kaartjes zijn €12,50

Voor meer info: https://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/2353/salon-des-chansons-boris-vian

Franse middag met MARIE CHAPLET

Zondag 27 september 15.00u

Waar: Bloemendaler-gebouw t/o nummer 9, Ransdorp

Torpedo Theater in 't Hooi - FRANSE MIDDAG met Marie CHAPLET en David VOS

'Een heerlijk timbre, een duidelijke dictie, un sourire comme une banane, zoals de Fransen zeggen. Met haar prachtige stem verovert zij de harten van het publiek.', aldus de juryvoorzitter van het Concours de la Chanson. Samen met David Vos zingen zij tijdens de Franse middag in het Torpedo theather. 

Begeleiding: Christophe CHAPLET 

Het aantal plaatsen is beperkt , dus reserveer nu via reserveren@torpedotheater.nl of 020-4284993. 

Update 26/09/20: Deze voorstelling is uitverkocht

Kaartjes zijn €12,50

Met: pipowagen met hapjes & drankjes (chariot gitan). Strobalen om op te zitten (balles de paille) en tent voor als het regent (parapluie).


Franse middag met MARIE CHAPLET

Zondag 6 september 15.00u

Waar: Bloemendalergebouw t/o nummer 9, Ransdorp


Torpedo Theater in 't Hooi - FRANSE MIDDAG met Marie CHAPLET en David VOS

Met haar prachtige stem verovert zij de harten van het publiek. Aldus reikte juryvoorzitter Bart van Loo De TV5Monde Publieksprijs van het Concours de la Chanson 2016 uit aan Marie CHAPLET, en ze is alleen maar mooier gaan zingen.
Begeleiding: Christophe CHAPLET 

Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer nu via reserveren@torpedotheater.nl of 020-4284993. 

Kaartjes zijn €12,50

Met: pipowagen met hapjes & drankjes (chariot gitan). Strobalen om op te zitten (balles de paille) en tent voor als het regent (parapluie).

Voor meer info: 
https://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/2329/torpedo-theater-in-t-hooi-franse-middag-met-marie-chaplet-en-david-vosMARIE CHAPLET

Zon 26 juli 16.30 & 19.30
Waar: De Nieuwe KHL

>>KAARTEN     

Een klein, intiem optreden van Marie Chaplet, begeleid door haar vader Christophe. Sinds haar zestiende zingt Marie voor kleine en grote zalen. In 2016 won ze de public’s prijs van het Concours de la Chanson Alliance Francaise. Zij vertolkt klassieke en moderne chansons overtuigend met een herkenbare en eigen stem.De Nieuwe KHL verzorgt kleine, intieme optredens van chansonniers, liedjeszangers en podiumbeesten van een klein uur.  Een kaartje kost 20,00 p.p. en is altijd inclusief een welkomsthapje en een welkomstdrankje naar keuze. Er zijn kaarten voor 1 persoon of voor 2 personen. Je hebt daarmee een vaste plaats in de zaal, vanwaar je goed zicht hebt op het optreden. 
Er zijn ook tafeltickets voor 2 personen voor 90 euro. Daarvoor krijg je een eigen tafel, een welkomstdrankje en hapje, en een 2 gangenmenu. Dat serveren we aansluitend of voorafgaand op het optreden. Liever in het restaurant of op het terras eten? Dat kan ook.Oostelijke Handelskade 44A
1019 BN Amsterdam
T 020 779 15 75
E info@denieuwekhl.nl

restaurant open: wo t/m zon vanaf 16.00

 www.denieuwekhl.nl

 


CHRISTOPHE CHAPLET
Dinsdag 14 Juli 2020
 
Waar: 
Brasserie-Bar De Zalm in Gouda

Van dinsdag 14 juli t/m zondag 19 juli a.s. organiseert Brasserie De Zalm voor de eerste keer een Franse week. Degehele week staat volledig in het teken van Frankrijk en de authentieke Franse keuken en wijnen.

Die avond wordt er in De Zalm een traditioneel Frans menu geserveerd met bijpassende Franse wijnen, verzorgd door Gilles Faelens. De avond wordt muzikaal ondersteund door Christophe Chaplet, troubadour de la chanson. Christophe zingt chansons van o.a. Georges Brassens, Charles Trénet, Jaques Brel, Bobby Lapointe en andere beroemde chansons zangers.

Aanvang dinsdag 14 juli vanaf 18.00 uur, reserveren gewenst.

Verdere informatie over de Franse week op www.dezalm.comCHRISTOPHE CHAPLET

Zaterdag 13 juni 2020 16.30uur en 19.30uur
Waar: De Nieuwe KHL

 

Troubadour de la chanson, neemt u mee op een tour de chant. Hij schrijft zijn eigen chansons en zingt Brassens, Brel, Bobby Lapointe, Gainsbourg, Ferré, Trénet, Vian, en anderen.Hij is winnaar prix du public Concours de la Chanson Alliance Française en hij heeft het Concours gepresenteerd in 2015 en 2017 in Theater Dilligentia. Maandelijks organiseert hij samen met Het Torpedo Theater in Amsterdam: Le salon des chansons.

"Guinguette au fil de l’eau" 

Zondag 19 april 2020, 12.30u 

Reserveer via: 020 - 2157 395 of info@lekkeretenopdevecht.nl
"Le chêne et le roseau"
Dinsdag 14 april 2020, 20.30u 
Theater de Steeg, Den HaagSALON DES CHANSONS Barbara, Brel, Brassens

Maandag 16 maart 2020, 20.00u

Torpedo Theater, St. Pieterspoortsteeg 33, Amsterdam

Reserveer via: 
Tel: 020 428 4993, e-mail: reserveren@torpedotheater.nl 

Maandelijkse chansonavond. Presentatie en chansons à la carte: Christophe CHAPLET. 
Het altijd leuke praatje: Paul ARNOLDUSSEN.

Met vandaag: Les Trois B Majuscules - De Drie Grote B's. Christophe CHAPLET, David VOS en Machteld VAN DER GAAG zingen BRASSENS, BREL en BARBARA. 
Op de piano: Nettie KRULLTerug naar home

https://www.torpedotheater.nl/voorstellingen/info/2518/christophe-chaplet-et-thierry-louyat-prsentent-le-chne-et-le-roseau